Lieldienu prieki un prieciņi: par vibratoriem un citiem zaķīšiem

Klāt ir Lieldienas. Šoreiz pavasara saulgriežu noskaņās neliels raksts par vibratoriem un to vēsturi. Lai arī visi aptuveni zin, kas ir vibrators, ne visi mēs zinām par tā vēsturi, nedz visu par dažādiem vibratoru veidiem. Vienā no iepriekšējiem blogiem bija rakstīts par slepenu vibratoru, kas izskatās pēc skaistas kaklarotas. Lieldienās prieku var atnest zaķīši un vibrējošas olas.

Vibratoru vēsture

vibrators

Vibratora definīcija - “ierīci, kas paredzēta masāžai vai seksuālai stimulācijai”. Ir nostāsti, ka pirmo vibratoru izgudroja Kleopatra, piepildot izgrebtu ķirbi ar niknām bitēm. Laika gaitā vibrators piedzīvoja daudzas izmaiņas. Mūsdienās vibratoru klāsts ir neiedomājami plašs.
Mūsdiena vibratora pirmtecis radās 19. gadsimtā kā medicīniska palīgierīce, kas paredzēta “histērijas” ārstēšanai. Jāpiemin, ka pirmā mekāniskā vibratora ierīce ar nosaukumu “Manipulators” tika izgudrota 1869. gadā, un tā darbojas ar tvaika dzinēja palīdzību. “Manipulators” bija ēdamgalda lielumā. Nākamais lēciens vibratoru attīstībā bija 1883. gadā, kad tika radīts pirmais elektriskais vibrators, kas bija mazāks par “Manipulatoru”, un svēra tikai 18 kilogramus. Pirmie vibratori, kurus varēja turēt rokā, bija pieejami jau 1902. gadā. Aptuveni tajā pat laikā parādījās pirmie ar bateriju darbināmie vibratori.

No medicīnas palīgierīces par seksa rotaļlietu

Minētajā 19. gadsimtā histēriju saistīja ar dzemdi un tika uzskatīts, ka to izraisa dzemdē uzkrājies šķidrums (izdalīgumi no maksts). Tajā laikā, protams, tika uzskatīts, ka ar histēriju sirgst tikai sievietes un tika saistīts ar uzbudinājumu. Lai mazinātu histērijas risku, sievietes dzemdi stimulēja, ar mērķī izraistīt orgamsu. Maksts stimulācija kā tāda nebija jauns izgudrojums – to dažādas terapijas nolūkos izmanto jau no Hipkrāta laikiem (460 – 370). 19. gadsimta beigās vibratori bija kļuvuši tik populāri, ka tika uzskatīts, ka tie dziedē jebkuru sievietes kaiti un slimību.

Tikai 1952. gadā, kad Amerikas Savienotajās Valstīts tika pierādīts, ka histērija nav slīmība, vibrators kļuva par masu produktu, jo tas vairs nebija medicīnas palīgierīce. Vibratori parādījās veiku plauktos un pirmo reizi kā seksa rotaļlieta, lai gan vēl daudzu gadu desmitus vēlak vibratora izmantošana tika uzskatīta par amorālu. Tāpat ilgi tika uzskatīts, ka tie ir paredzēti tikai sievietēm.

Modernais vibrators

Ar interneta tirdzniecības attīstību un iespēju iegādāties vibratorus interneta vidē vibratori sasniedza jaunus zelta laikus. Vibratoru dažādība formas, krāsas, izmēra, pielietojuma ziņā ir neiedomājami plaša. Mūsdienu pētījumi pierāda, ka vibratori ir ne tikai rotaļlieta, bet tiem patiešām ir pozitīva ietekme uz veselību:

  • Uzlabota asinsrite: vibrators veicina asinspieplūdi ģenitālijiem, kas uzlabo to veselību
  • Stresa mazināšana: orgams veicina endorfīna izdalīšanos organismā, kas mazina stresu; vibrators palīdz sasniegt orgamsu un tādejādi veicina atslābināšanos un stresa mazināšanu
  • Uzlabota miega kvalitāte: atslābināšanās, kas rodas orgasma rezultātā palīdz mazināt bezmiegu un uzlabo vispārējo miega kvalitāti
  • Stiprina iegurņa muskuli: regulārs orgasms veicina iegurņa muskuļu veselību un to nostiprināšanu, kas, savukārt, mazina urīna noplūdes risku.

Zaķīši un olas

zakisi-un-olas

Lieldienas saistās sauli, zaķiem, pūpoliem un olām. Starp vibratoriem pasaulē vispārdotākie ir vibratori ar dubulto funkciju. Tie ir vibratori, kuri vienlaicīgi stimulē arī klitoru. Šādu vibratoru, kas stimulē arī klitoru, sauc par zaķīti. Kapēc gan šajās Lieldienās nepamēģināt Adrien Lastic zaķīti? Ja vēlaties padarīt savas Lieldienas vēl baudāmākas, Fluid Laase vibrējošā ola neatstās nevienu vienaldzīgu.

Par laimi, plašā izvēle ļauj izvēlēties un izmēģināt dažāda veida stimulācijas, lai rastu vislabāko baudu. Vibratori ir pieejami ar dažādām masāžas funkcijām jeb ātrumiem. Tie vibrē ar dažādu intensitāti un dažādos ritmos, lai palīdzētu sasnieg jaunas sajūtas. Lieldienās iesakām pamēģināt zaķīšu vibratorus, kas ir paredzēti, lai stimulētu klitoru. Svētku noskaņu palīdzēs radīt Adrien Lastic zaķītis. Vibratori un citas seksa rotaļlietas ienes seksa dzīvē daudzpusību, baudu, jaunu pieredzi un jaukus mirkļus gan vienatnē, gan kopā. Bet par to vairāk lasiet aprīļa blogā.

Priecīgas Lieldienas!